MJF

Modelljernbane er en hobby som favner vidt. Det kan være bygging av modeller som lokomotiver, vogner, jernbaneinstallasjoner, landskap, hus, mennesker, båter, biler, ja kansje også fly. Anleggsbygging går ut på å bygge en modell av en del av jordoverflaten på en realistisk , eller i det minste, troverdig måte. For å få dette til, må du både tegne, snekre, male og være svakstrømselektriker.

La ikke dette skremme deg fra å begynne. De fleste som holder på med modelljernbane begynte med et startsett bestående av et lokomotiv, noen vogner, skinner og en transformator. Mange er etter hvert kommet nokså langt med sin hobby, og samler på lokomotiver og vogner. Det finnes private samlinger med flere hundre eksemplarer. Samlerne gir deg med glede råd og rettledning. Hvor langt vil du drive det er opp til deg selv. Blir du virkelig bitt av bassilen og får lyst til å gjøre noe ordentlig ut av det, har du begynt på en vei som fører deg inn i verdens mest allsidige og spennende hobby.

Modelljernbaneforeningen i Norge, MJF, ble stiftet 26. oktober 1982, og er en ideell forening som skal spre kunnskap og forståelse for modelljernbane som hobby, samt samle personer og klubber med interesse for dette. I MJF vil du finne entusiaster som er opptatt av de forskjelligste sider av modelljernbanehobbyen.

MJ-bladet er MJF`s eget organ. Bladet kommer ut fire ganger i året og sendes til foreningens medlemmer. Det inneholder hver gang mye fint stoff om mj og foreningen, og er vanligvis på 52 sider. Foreningen vil at bladet skal dekke alle sider av norsk modelljerbanevirksomhet, og du vil helt sikkert finne artikler skrevet av likesinnede i bladets spalter.

«Vårsleppet» arrangeres i mars/april i forbindelse med foreningens generalforsamling. Dette er et treff der tema er å vise frem sine egne byggeprosjekter.

Litteraturtjenesten. Bibloteket utvides stadig med nye bøker og tidsskrifter. Her finnes litteratur om alle sider ved mj-hobbyen samt endel om store jernbaner. Bøker og tidsskrifter lånes kun ut til foreningens medlemmer.

Medlemsservicen har forskjellige artikler for salg til alle, men medlemmene får spesielt gunstige priser. Dessuten har medlemsservicen lysbildeserier til utleie. Utlån av videokassetter ivaretas også av medlemsservicen. Det kjøpes stadig inn nye filmer og utvalget er meget godt. Ved hendvendelse til medlemsservicen kan du få tilsendt liste over andre medlemmer i distiktet der du bor.

Har du lyst til å være med?

Ta kontakt med MJF for å melde deg inn eller få tilsendt annen informasjon.

Jeg er medlem av MJFJeg er ikke medlem av MJF